Verslag van de SoN uitgaansdag

Op vrijdag 1 juni vond de jaarlijkse SoN uitgaansdag  plaats. De Commissie Festiviteiten had weer een mooi programma voor de ca. 25 deelnemers  samengesteld.
 
Omstreeks het middaguur werden we in Café Restaurant de Ruigenhoek gastvrij  door Mart Geerlings ontvangen. Na de koffie en een broodje stapten we in de bus van Brouwers Tours die ons naar het Louwman Automuseum in Den Haag bracht.
 
Dit museum heeft een internationale unieke verzameling auto ‘s van ca 250  unieke exemplaren uit alle hoeken van de wereld . Prachtig gepresenteerd over drie verdiepingen verdeeld in een indrukwekkend gebouw bekeken  wij  onder leiding van een gids de hele historie van de ontwikkeling van de auto-industrie.
 
125 jaar historie
 
Zo zagen wij de Spyker- de eerste gemotoriseerde koetsen, de auto van Winston Churchill , Elvis Presley, maar ook unieke race auto’s. Van Ferrari’s , Alfa Romeo en een originele James Bond auto tot… teveel om op te noemen en voor diegenen die  er nog nooit geweest zijn zeker de moeite waard om dit prachtige museum in onze regio eens te bezoeken.
 
In het museumrestaurant, – geheel gebouwd als een historisch dorpje –, dronken wij een gezellig eerste biertje en  raakten niet uitgepraat over de imposante collectie.
 
Vervolgens reden we naar Scheveningen waar wij aan de Boulevard  in Restaurant Columbus,  geheel in SoN stijl, gezellig borrelden en dineerden. In de kleine uurtjes arriveerden wij weer in Noordwijkerhout en werd eenieder dicht bij huis afgezet.
 
Al met al een zeer  geslaagde dag met dank aan de organisatoren:  Gerard Heemskerk en Cock Geerlings.
 
Ton Wieringa

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren